KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

UWAGA!!! DOTYCZY PŁATNOŚCI

 

 

- PŁATNOŚCI ZA MIESIĄC LIPIEC ZA WYŻYWIENIE BĘDĄ POBIERANE Z GÓRY

W DNIACH 9 i 10 LIPCA oraz GODZINY POBYTU ZA CZERWIEC.

 

- PŁATNOŚCI ZA GODZINY POBYTU DZIECKA W LIPCU BĘDĄ POBIERANE 10 i 11 SIERPNIA.

 

KAŻDY Z PAŃSTWA DOSTANIE WIADOMOŚĆ SMS, Z NUMEREM KONTA ORAZ KWOTĄ JAKĄ NALEŻY WPŁACIĆ.

ZE WZGLĘDU NA COVID-19 NIE POBIERA SIĘ OPŁAT GOTÓWKOWYCH.

 

WSZYSTKIE ZALEGŁE ODPISY ZA WYŻYWIENIE

Z MIESIĄCA MARCA( jeżeli takie występują ), CZERWCA i LIPCA

zostaną zwrócone na Państwa konta bankowe.

 

Od następnego roku szkolnego 2020/2021 nastąpi zmiana regulaminu płatności

o czym zostaniecie Państwo szczegółowo powiadomieni na pierwszych zebraniach

we wrześniu.

 
 
 
W związku z zaistniałą sytuacją epidemiologiczna, w tym roku pożegnanie dzieci kończących edukację przedszkolną, odbędzie się w innych warunkach.
W dniu 24.06. 2020 r. zapraszamy dzieci ( i po jednym rodzicu) na następujące godziny:
- godz. 9:00 - grupa ,, Biedronki,,
- godz. 10:00- gr. Motylki
- 11:00 gr. Słoneczka
- 12:00 gr. Tygryski.
Jeśli pogoda będzie ładna, to spotkamy się na placu przed przedszkolem. Jeśli będą padać,to dzieci wejdą na hol i tam zostaną im wręczone dyplomy i upominki.
                                                                                                                           
                                                                                                                                                                                  Wychowawcy grup

 

Trzeba, życzliwości i dobroci, aby pomagać
Trzeba wielkości ducha aby robić to bezinteresownie
Trzeba odwagi, aby wytrwale wyciągać pomocną dłoń
Dyrektor oraz Pracownicy Przedszkola Publicznego w Rzgowie wyrażają wdzięczność za dobroć, bezinteresowność i chęć niesienia pomocy Prezesowi Delia Cosmetics Panu Karolowi Szmich oraz Pani Magdalenie Szurgot

 

Szanowni Państwo

Poniżej zamieszczamy dla Państwa „Procedure bezpieczeństwa w Przedszkolu Publicznym w Rzgowie w okresie pandemii COVID – 19”

Szanowni Państwo 

Poniżej zamieszczamy niezbędne informacje dotyczące otwarcia Przedszkola Publicznego w Rzgowie, które zaplanowane jest na 18 maja 2020

  1. Informacja dla rodziców w sprawie pobytu dziecka w przedszkolu.pdf
  2. Instrukcja wejścia i wyjścia do przedszkola W RZGOWIE.pdf
  3. Oświadczenia rodziców Covid-19 Przedszkole w Rzgowie.pdf

 

 

Drodzy Rodzice

Prosimy o zapoznanie się z Zarządzeniem Dyrektora Przedszkola Publicznego w Rzgowie

Zarzadzenie-1.pdf

Drodzy Rodzice 

Prosimy o dokładne zapoznanie się z wytycznymi Głównego Inspektora Sanitarnego

 Wytyczne-dla-przedszkoli-oddzialow-przedszkolnych-w-szkole-podstawowej-i-innych-form-wychowania-przedszkolnego-oraz-instytucji-opieki-nad-dziecmi-w-wieku-do-lat-31.pdf

 

Informacja dla rodziców dzieci z Przedszkola Publicznego w Rzgowie

W związku z możliwością otwarcia naszego przedszkola prosimy o SKONTAKTOWANIE się z wychowawcami Państwa dzieci i przekazanie im informacji o potrzebie pobyty dziecka w przedszkolu. Sytuacja i wytyczne dynamicznie się zmieniają dlatego o dalszych wytycznych związanych z organizacją pobyty dzieci w placówce będziemy informować Państwa na bieżąco. 

Z poważaniem Dyrektor Przedszkola Publicznego w Rzgowie Mariola Mikołajczyk

Szanowni Państwo

Poniżej zamieszczamy plik z informacją o dzieciach przyjętych do Przedszkola Publicznego w Rzgowie oraz do Punktu Przedszkolnego "Kornelki" w Guzewie. Prosimy o zapoznanie się z nią. Dodatkowo informujemy, że od dnia 22 kwietnia 2020 do 15 maja 2020 rodzice dzieci PRZYJĘTYCHzobowiązani do dostarczenia dokładnie wypełnionej KARTY WYCHOWANKA, którą złożyć należy w zaklejonej kopercie podpisanej imieniem i nazwiskiem dziecka. Kopertę należy dostarczyć do Przedszkola Publicznego w Rzgowie w dniach do poniedziałku do piątku w godzinach od 8 do 12. Karty wychowanka można również pobrać bezpośrednio w placówce Przedszkola Publicznego w Rzgowie

Lista_dzieci_przyjetych_do_przedszkola_w_Rzgowie.pdf

Lista_dzieci_przyjetych_do_punktu_przedszkolnego_w_Guzewie.pdf

Szanowni Państwo

W dniu 08 kwietnia 2020 na stronie naszego przedszkola oraz na drzwiach wejściowych do budynku przedszkola ul. Szkolna 1  w Rzgowie zostanie zamieszczona lista dzieci ZAKWALIFIKOWANYCH oraz NIEZAKWALIFIKOWANYCH do Przedszkola Publicznego w Rzgowie. Do dnia 15 kwietnia 2020 rodzice dzieci zakwalifikowanych mają obowiązek przesłania pisemnego oświadczenia woli Oswidczenie_woli_przyjecia_kandydata_do_Przedszkola_Publicznego_w_Rzgowie.doc do Przedszkola na adres mailowy: sekretariat@przedszkole.rzgow.pl . 

 W razie jakichkolwiek spraw i pytań prosimy o kontakt TELEFONICZNY pod numerem telefonu  575-367-146 oraz MAILOWY adres: sekretariat@przedszkole.rzgow.pl

 Informacja dla rodziców składających wniosek do Punktu Przedszkolnego w Guzewie

 W dniu 14 kwietnia 2020 na stronie naszego przedszkola oraz na drzwiach  wejściowych do budynku przedszkola ul. Szkolna 1  w Rzgowie zostanie zamieszczonalista dzieci ZAKWALIFIKOWANYCH oraz NIEZAKWALIFIKOWANYCH do Punktu Przedszkolnego w Guzewie. Do dnia 17 kwietnia 2020 rodzice dzieci zakwalifikowanych mają obowiązek przesłania pisemnego oświadczenia woli Oswidczenie_woli_przyjecia_kandydata_do_Punktu_Przedszkolnego_w_Guzewie.doc do Punktu Przedszkolnego w Guzewie na adres mailowy: sekretariat@przedszkole.rzgow.pl

UWAGA !!!

Gminna Przychodnia Zdrowia w Rzgowie informuje, że w związku z aktualną sytuacją epidemiologiczną, osoby, które mają potrzebę uzyskania zwolnienia lekarskiego z tytułu opieki nad dzieckiem proszone są o NIEPRZYCHODZENIE do przychodni, ale o PRZESŁANIE prośby o wystawienie zwolnienia lekarskiego drogą e-mailową na adres pielegniarki@gpz.rzgow.pl 

W treści należy podać: 

  1. imię i nazwisko oraz PESEL opiekuna
  2. imię i nazwisko oraz PESEL dziecka
  3. termin sprawowania opieki nad dzieckiem.

 Pacjenci, którzy potrzebują uzyskać receptę na leki stale przyjmowane, skierowanie do poradni specjalistycznej lub badania wykonywane w labolatorium PROSZENI SĄ o przysłanie takiej informacji drogą e-mailową na adres:pielegniarki@gpz.rzgow.pl lub pod nr telefonu 42-280-75-55

 Przedszkole Publiczne w Rzgowie

To placówka świadcząca usługi dydaktyczne, wychowawcze i opiekuńcze dla swoich wychowanków. Pracujemy od poniedziałku do piątku w godzinach od 6 do 18. Nasz budynek jest bardzo duży, w którym mieści się 10 sal edukacyjnych dostosowanych pod kątem umeblowania i wyposażenia do potrzeb naszych wychowanków. Ponadto każda z sal wyposażona jest w nowoczesne telewizory, które przeznaczone są do nauki języka angielskiego  i do urozmaicania zajęć dydaktycznych. W przedszkolu jest również dostępna tablica interaktywna wykorzystywana do urozmaicenia zajęć matematycznych, edukacji polonistycznej czy plastycznej. Budynek ma dostęp do ogrodu przedszkolnego, który wyposażony jest w liczny sprzęt przeznaczony do zabaw ruchowych (huśtawki, piaskownice, karuzele) itp. Dodatkową atrakcją skierowaną do wychowanków jest dostęp do hali sportowej w Gminnym Ośrodku Sportu i Rekreacji w Rzgowie, gdzie odbywają się różne festiwale , olimpiady przedszkolaków i inne wydarzenia kulturowe naszego przedszkola, a także swobodne zabawy i gry ruchowe, które ze względów na warunki pogodowe nie mogą odbywać się na powietrzu. Jako jedyne przedszkole w naszej okolicy mamy system monitorowania wejść i wyjść naszych wychowanków dla ich większego bezpieczeństwa. 

Ćwiczenia z logopedii

Szanowni RodziceW zakładce "Dla rodziców" znajdziecie Państwo ćwiczenia logopedyczne, które mogą Państwo wykonywać z dziećmi w domu. Zachęcamy do pobrania i wspólnej zabawy w domu.   ...

Nauczanie zdalne

Szanowni RodziceW zakładce "Dla rodziców" znajdziecie Państwo wszelkie pomocne informacje dotyczące prowadzenia zdalnego nauczania przez naszą placówkę. ...

Szanowni PaństwoW związku z decyzją MEN dotyczącą aktualnej sytuacji epidemiologicznej informujemy, że od poniedziałku 16.03.2020 Przedszkole Publiczne w Rzgowie zostaje zamknięte do odwołania....

Ogłoszenie Wojewody Łódzkiego

Uwaga !!!W związku z zaleceniami wydanymi przez Wojewodę Łódzkiego informujemy, że wszystkie wycieczki oraz imprezy okolicznościowe w Przedszkolu Publicznym w Rzgowie zostają ZAWIESZONE DO ODWOŁANIA !! ...

Informacja Dyrektora Przedszkola Publicznego w Rzgowie

Uwaga !!!W związku z zagrożeniem KORONAWIRUS, odnosząc się do zaleceń MEN oraz Głównego Inspektoratu Sanitarnego wprowadzamy w Przedszkolu Publicznym w Rzgowie BEZWZGLĘDNY ZAKAZ przyprowadzania dzieci z jakimikolwiek objawami chorób wirusowych czy bakteryjnych. Jednocześnie informujemy, że nauczycielk...

Rekrutacja na rok szkolny 2020/2021

Szanowni rodziceW zakładce REKRUTACJA znajdą Państwo wszelkie informacje dotyczące rekrutacji na nowy rok szkolny 2020-2021.Zapraszamy ...

Bal Karnawałowy

Szanowni RodziceW dniu  10.02.2020 ( poniedziałek) na hali sportowej odbędzie się Bal Karnawałowy. Prosimy o wpłatę 5 zł u wychowawców poszczególnych grup. Mile widziane będzie przebranie.                              &nbs...

Dzień Babci Dziadka

Szanowni RodzicePragniemy Państwa poinformować, że w dniu 31.01.2020 na hali sportowej w Rzgowie odbędzie się uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka. Zwracamy się prośbą do rodziców o wpłatę 10 zł u wychowawców poszczególnych grup.                  ...